face.jpg
mraz.ivan@seznam.cz
.ve sbírce mám 889 druhů žvýkaček t.j. 7529 kusů :)
DSC_4593.JPG

 .ŽVÝKAČKY.

něco z mé sbírky.(889 druhů)

Menu

Lorem ipsum dolor sit amet,

Základ tvoří pět základních složek:
• gumový základ,
• cukr anebo náhražka cukru (tzv. žvýkačky bez cukru),
• obilný sirup,
• změkčovadla,
• dochucovací látky.
Jak se žvýkačka vyrábí?
1. gumový základ je rozpuštěn při teplotě vyšší 100°C;
2. poté se gumový základ filtruje a pomocí centrifugy se ještě oddělí od nežádoucích látek;
3. stále ještě horký základ se přelije do nádrží, ve kterých se mísí s cukrem (v případě žvýkačky bez cukru se sladidlem). Právě množství cukru či sladidla určuje, jak bude žvýkačka křehká;
4. dále se přidá glukóza a kukuřičný sirup (o kterém jsem se zmiňovala již výše);
5. předposlední skupinu látek tvoří různá změkčovadla, barviva, příchuti a konzervační látky;
6. nakonec se vzniklá hmota „již podobna rozpuštěné žvýkačce“ nalije do příslušných forem a chladí se. Přibližně o uplynutí 24h se žvýkačky ještě nalakují, ponoří do lázně z tekutého cukru, je-li třeba, obarví se a pokryjí vrstvou vosku (polštářkové žvýkačky);
7. žvýkačka je hotova.
Jméno / odeslat anonymně
Opište prosím kontrolní kód "3486"
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love
Ale uvěří, my sběratelé je prostě normálně ve svých sbírkách máme. A máme i jiné české žvýkačky nebo třeba jen obaly od žvýkaček třeba z roku 1902 z Velimy, obaly ze žvýkačky Ricy.
smiley
A to si představte, že jsem někdy v roce 1973 dostal v Praze Modřanech modré Pedro v modrém obalu s kmínovou příchutí. Škoda že se nezachoval obal, asi mi to nikdo neuvěří .-)
tak to je pech to by byl unikát-teď jsem dostal klasické pedro na Dračích lodích v Otrokovicích ale už to není zdaleka ono-ta chuť prostě není-je to nějak víc chemickésmileysmiley
smiley
A to si představte, že jsem někdy v roce 1973 dostal v Praze Modřanech modré Pedro v modrém obalu s kmínovou příchutí. Škoda že se nezachoval obal, asi mi to nikdo neuvěří .-)
smiley
A to si představte, že jsem někdy v roce 1973 dostal v Praze Modřanech modré Pedro v modrém obalu s kmínovou příchutí. Škoda že se nezachoval obal, asi mi to nikdo neuvěří .-)
A to si představte, že jsem někdy v roce 1973 dostal v Praze Modřanech modré Pedro v modrém obalu s kmínovou příchutí. Škoda že se nezachoval obal, asi mi to nikdo neuvěří .-)
my email - wrappan@gmail.com
Hi
let's exchange old gums.
http://cs619223.vk.me/v619223030/75ed/MAAOJ63_4AM.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/75f7/Gx5JRa6KxQ0.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/7615/yW77rA2edXw.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/7633/6ecmGi4GK5c.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/763d/bihoQ6bHMgo.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/7647/eJOGpb52Cxk.jpg

smiley
Hi
let's exchange old gums.
http://cs619223.vk.me/v619223030/75ed/MAAOJ63_4AM.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/75f7/Gx5JRa6KxQ0.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/7615/yW77rA2edXw.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/7633/6ecmGi4GK5c.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/763d/bihoQ6bHMgo.jpg
http://cs619223.vk.me/v619223030/7647/eJOGpb52Cxk.jpg

smiley
Dík smiley další fotky jsou nachystane.....
Tak jsem rád, že jsem našel takové stránky, kde jsem zasvzpomínal na mládí a co jsem žvýkal a jakmili vidím ten obal tak si normálně vybavím i chuť té žvýkačky.Takže díky a jen tak dál smiley
Některé jsou pěkně starésmiley
smiley Super fotky smiley

Proč žvýkáte ?

Pro svěží dech (52 | 36%)
Pro zábavu (9 | 6%)
Pro čisté zuby (34 | 23%)
Proti stresu (11 | 8%)
Jen tak (39 | 27%)
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one